Uber пуска електрическите си велосипеди под наем и в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
258

Услугата първоначално ще е достъпна в квартал „Айлингтън“
Снимка: Uber
Uber пуска услугата си за отдаване на електрически велосипеди под наем във Великобритания. Приложението Jump bikes ще заработи в Лондон, предлагайки 350 велосипеда на британците.

В британската столица Uber ще се конкурира с глобалната фирма на пазара на електрически велосипеди Lime.

Услугата първоначално ще е достъпна в квартал “Айлингтън” като компанията се надява да се разшири до други лондонски квартали през следващите месеци.

Потребителите на Uber могат да намерят през GPS велосипедите чрез приложението, да ги отключат, като сканират QR кода на кормилото, като това ще струва 1 паунд, а след това по 12 пенса на минута като първите 5 минути ще са безплатни. Водачите обаче ще трябва да оставят колелата в специални зони за обслужване и ако не го направят ще бъдат глобявани с 25 паунда.

Този ход е последната експанзия на спорния модел на Uber в Лондон, където компанията наскоро започна да описва алтернативите на обществения транспорт в приложението си.

Велосипедите Jump са на разположение в САЩ и Канада, Берлин, Брюксел, Лисабон и Париж.

economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!