ЦИК започва да регистрира мераклиите за президент

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
615

Приемането на документи за регистрация на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката започва на 5 август от 9.00 ч. в Централната избирателна комисия.

До момента ясните кандидати за президент са Ивайло Калфин, който е кандидат на БСП, Меглена Кунева, която е издигната от Инициативен комитет, Атанас Семов – кандидат на РЗС, Красимир Каракачанов – кандидат на ВМРО, Волен Сидеров от „Атака”, а Румен Христов е кандидатът на Синята коалиция.
Единствено кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева е ясен за сега, това е икономистът Любомир Христов, припомня радио „Дарик”.
От ДПС все още не са решили дали ще издигнат собствена кандидат-президентска двойка или ще подкрепят някой от вече обявените кандидати. Премиерът Бойко Борисов пък съобщи, че кандидатът на ГЕРБ ще е ясен на 4 септември.
От 25 юли ЦИК започна да приема документи на партии за регистрация в изборите за общински съветници и кметове. Тогава първи документи внесе председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като от младежката организация на управляващите пазеха първото място четири денонощия. Регистрирани засега са девет политически партии – ГЕРБ, Обединена Социалдемокрация, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски”, политическа партия „Вяра, морал, родолюбие, отговорност, национален идеал за единство”, „Съюз за Пловдив”, „Български демократически форум”, ПП „Нова зора”, „Морe” и „Атака”. Документи за регистрация са подали общо 52 партии.
На 23 октомври тази година ще се проведат избори 2 в 1. Тази година ще избираме президент и вицепрезидент, както и общински съветници и кметове на населени места.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!