Цените на имотите в Банско рязко надолу заради англичаните

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
495

Апартаменти се намират вече и за по 250 евро на квадрат

Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния ни курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър.

Поевтиняването на жилищата е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани.

И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си.

Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.

Има случаи и на 50-60 процента спад на апартаменти в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.

Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта.По публикацията работи: Камелия Цветанова

dnes.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353