Трима ранени при атака с нож във влак в Германия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
66

Снимка АП/БТА

Трима души са били сериозно ранени при днешната атака с нож в германски високоскоростен влак, съобщи Червеният кръст, цитиран от БТА.

Атаката бе извършена сутринта в бързия междуградски влак между Регенсбург и Нюрнберг. Полицията съобщи, че единственият заподозрян за извършването на нападението е бил задържан и вече няма заплаха за обществеността.

Баварският Червен кръст каза, че е оказал първа помощ на място на трима сериозно пострадали души и след това ги е превозил към болница. Според източници от силите за сигурност ранените са трима мъже на възраст 26, 39 и 60 години.

Властите все още не са дали подробности за обстоятелствата около нападението и за произхода на нападателя. Според източници от силите за сигурност заподозрения е 27-годишен сириец. Вестник “Билд” съобщи, че се смята, че задържаният страда от психически проблеми и е викал за помощ във влака.

Сигналът за атаката е бил получен от полицията в 9:20 часа местно време и служители на реда са отишли на място. Говорител на федералната полиция каза днес сутринта, че влакът в момента е спрян в град Зойберсдорф в баварския регион Горен Пфалц.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!