Треньорът, който запали хиляди деца във Великобритания да спортуват всеки ден вкъщи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
374

Как децата да спортуват и да изразходват енергия, въпреки че не могат да излизат от домовете си? Това е сред най-задаваните въпроси сред родителите в условията на световната пандемия от коронавирус COVID-19 и социална изолация.

 
Във Великобритания са намерили своя отговор и всяка сутрин точно в 9 ч. децата имат своето време спорт в домовете.
Това се случва благодарение на Джо Уикс, или както той се нарича Треньора. 33-годишният британец, който в последните години се превърна в сензация и има милиони последователи в социалните мрежи, приспособи своите тренировки, за да бъде полезен за децата.
Инициативата “Физически упражнения с Джо” се радва на огромен интерес. Началото беше на 23 март, а за първите пет дни 30-минутните ежедневни видеа на Уикс са гледани близо 16 милиона пъти в YouTube.
“Децата са най-трудната група. Първо, защото трудно интересът им се задържа дълго и второ, защото не можеш да ги подлагаш на натоварвания като големите. За тях има подскоци и други упражнения, които са подходящи”, обяснява Уикс.
В условията на социална изолация треньорът се приема повече като учител. “Получавам все повече снимки на деца, които се забавляват и това ме радва. Много се говори как децата във Великобритания предпочитат да не тренират, но се надявам да променим това”.
Спорт за малки и големи

След като във Великобритания беше наложена забрана да се излиза от домовете, Уикс получава информация, че все повече възрастни също се включват във всекидневните му тренировки.
“Хората стоят по домовете си, малко са тези, които имат фитнес уреди, затова и предпочитат да “участват” в моите тренировки. Прекрасно е, че тренировките за деца са заразили цели семейства”, казва още фитнес треньорът.
Популярността му нарасна в последните години, но Уикс уточнява, че през последната седмица е получил повече писма и запитвания за работа, отколкото общо за няколко години. Две от големите телевизии в страната BBC и Channel 4 дори искат да излъчват тренировките му всяка сутрин в национален ефир, усетили възможностите за увеличаване на аудитрията си.
В трудните условия обаче Уикс не иска да трупа дивиденти, а да бъде полезен. Благодарение на своите 1.85 милиона последователи в YouTube и 3.2 млн. в “Инстаграм”, треньорът е търсен от рекламодателите. Докато трае изолацията и не реши проблемът с пандемията, Уикс уточнява, че ще дарява всички свои приходи.
“Парите от реклами, които изкарвам в момента от “Физически упражнения с Джо”, ще отиват за Националната здравна служба (NHS). Само така мога да благодаря на медицинските работници, които работят постоянно, за да се грижат за нацията”.
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!