Трагичен случай на детско насилие във Врачанско

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
173

 

В село в област Враца е разкрит шокиращ случай, в който 31-годишен мъж е принудил 7-годишно момиче да живее в крайно нечовешки условия. Момичето е било насилствено държано в селскостопанска постройка, лишено от основни битови условия като дневна светлина и отопление, и принудено да спи на дървена дъска върху автомобилни гуми. Освен това, детето е хранено едва веднъж на ден, понякога само със сух хляб.

Районна прокуратура – Враца води активно разследване по случая, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 143 от НК, свързано с принуждаване и домашно насилие. Извършени са оглед на местопроизшествието и разпити на пострадалата и свидетели.

Обвиняемият Д.И. е задържан под стража, като престъплението, за което е обвинен, носи наказание от 3 до 10 години затвор заради високата степен на обществена опасност.

Момичето е изведено от опасната среда с помощта на социалните институции, като се проверява и възможната съпричастност на други лица към деянието.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!