The Telegraph: Дейвид Камерън е в сериозна беда заради референдума

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
354

Лондон. Британският премиер Дейвид

Камерън се намира в „сериозна беда” със своята партия, тъй като рискува бъдещето на 307-годишния съюз между Англия и Шотландия, съгласявайки се на референдум за независимостта на региона. Това заявиха високопоставени представители на торите, цитирани от британския в. The Telegraph.
Новината дойде, след като стана ясно, че някои депутати проучват подкрепата за Камерън вътре в партията, за да преценят дали могат да поискат неговата оставка в навечерието на гласуването на 18 септември. Близо четири милиона шотландци ще трябва да отговорят с „да” или „не” на въпроса: “Трябва ли Шотландия да бъде независима държава?” на референдума.
А Камерън може да се сблъска с вот на недоверие и лидерството му може да бъде оспорено в случай, че гласоподавателите кажат „да”. Въпросът- а може би дори бъдещето на премиера- вероятно ще бъде разгледан на следващото заседание на комисията в сряда.
Лидерът на лейбъристите Ед Милибанд също ще бъде поставен под натиск след загубата на ключовия регион.

Превод и редакция: Гергана Тенева
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!