The Scottish Herald: Дейвид Дейвис заяви, че Великобритания има морален дълг да гарантира правата на европейските граждани в страната след Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
238

Лондон. Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че страната има „морален императив“ да достигне до бързо споразумение за правата на европейските граждани на острова, както и британските в ЕС, предава The Scottish Herald.
По време на визита в Чехия, министър Дейвис призна, че по-ранно споразумение не е било възможно заради фундаменталните различия на Великобритания и ЕС относно ролята на Европейския съд.
От Брюксел искат правата на европейските граждани в Обединеното кралство да бъдат съблюдавани от Европейския съд, докато в Лондон считат, че това е безпрецедентно и невъзможно.
„Искаме да направим това бързо, като морален императив, защото искаме да облекчим притесненията на тези четири милиона души, както и да им дадем сигурност в бъдеще“, заяви Дейвид Дейвис по време на пресконференция с чешкия външен министър Любомир Заоралек.
Превод и редакция: Симеон Миланов
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!