The Independent: За по-голямата част от британските депутати не е необходимо страната да напуска единния пазар, за да бъдат зачетени резултатите от референдума за членство в ЕС, сочи проучване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
406

 

Лондон. Едва около 26 % от членовете на британския парламента от всички партии смятат, че референдумът съдържа изрично изискване да Обединеното кралство да излезе от единния европейски пазар. Това показва проучване на компанията Ipsos MORI,, проведено сред 101 депутати в периода между 31 октомври и 21 декември 2016 г., съобщава вестник The Independent.
Това заключение контрастира с подхода, възприет от премиера Тереза Мей, която изрично обяви в своя реч по-рано, че страната ще напусне единния пазар на ЕС.
Друг резултат от проучването показва, че по-голямата част от евроскептиците в парламента имат сходни виждания за приоритетните задачи, свързани с излизането на Обединеното кралство от ЕС, докато опозицията на Брекзит е по-фрагментирана. От желаещите напускането депутати, 72 % приоритизират контрола върху имиграцията или спирането на плащания към бюджета на ЕС в преговорите.

Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!