The Independent: Тереза Мей предупреди, че е възможен Брекзит „без споразумение“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
996

Лондон. Британският министър-председател Тереза Мей предупреди обществото на страната да се готви за излизане от ЕС без споразумение, представяйки планове в случай, че се случи граничен срив за бизнеса и пътуващите, пише The Independent.
Докато надеждите за споразумение избледняват и във Великобритания, и в ЕС, министър-председателят представи „мерки за намаляване на щетите“. Те включват планове за установяване на обширни паркинги за камиони, които да се справят с дългите нови гранични проверки, които ще са необходими, за да се избегнат задръствания.
Междувременно в Брюксел настояването на Мей, че няма да допуска по-нататъшни компромиси при преговорите, бе разкритикувано. „Засега няма решение по първа крачка – процедурите по въпроса за развода, затова и топката е в полето на Великобритания“, заяви прессекретарят на ЕК Маргаритис Схинас.
„Въпреки, че вярвам дълбоко, че е в наш интерес преговорите да успеят, отговорност на правителството е да бъде готово за всякакви възможности. Плановете са да се минимизират щетите за бизнеса и пътуващите“, заяви Мей по време на реч пред парламента на Великобритания. Планираните закони за уреждане на митниците след Брекзит ще бъдат изискани в случай на Брекзит без споразумение.
„Търговците, които в момента търгуват единствено с ЕС, ще трябва да попълват задължително митнически декларации за първи път. Ефектът ще бъде най-сериозен там, където стоките пътуват с превозни средства. Няма да бъде желателно те да бъдат задържани по пристанищата. Законопроектът ще осигури това Великобритания да налага мито върху стоките, включително и тези, внасяни от ЕС“, пише в официално заявление на министър-председателя.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.net


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353