The Independent: Престъпленията от омраза са достигнали безпрецедентни нива след референдума за Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
477

Лондон. Престъпленията от омраза, включващи расова и религиозна дискриминация, са достигнали безпрецедентни нива след референдума за британското членство в Европейския съюз, което поставя малцинствените групи в Обединеното кралство в ситуация, в която са по-уязвими от всякога, разкрива вестник The Independent.
Полицейски данни, получени в редакцията на основание правото на свобода на информацията, показват, че за 11-те месеца след референдума за Брекзит инцидентите от подобен тип са нараснали с 23 % – от 40 741 на 49 921, в сравнение със същия период на предходната година.
Рекордните цифри потвърждават опасенията, че гласуването в подкрепа на „развода“ между Брюксел и Лондон е предизвикало вълна от престъпления, свързани с омраза, базирана на религиозна и етническа принадлежност, и доведе до призиви към правителството да “преразгледа” спешно своя отговор на подобни тенденции.

Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!