The Independent: Европейските лидери ще принудят Лондон да направи „твърд“ Брекзит, за да противодействат на популистките движения в страните от Общността

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
489


Лондон/Брюксел. Лидерите на държавите от Европейския съюз са постигнали консенсус за това, че Великобритания трябва да бъде принудена да направи „твърд“ Брекзит, за да противодействат на възхода на десните популистки движения в страните от Общността, които може да разбият 27-членния блок, пише вестник The Independent.

Високопоставени представители на ЕС се опасяват, че ако Лондон диктува условията на „развода“ с Брюксел, би могло да доведе до нарастването на популярността на крайно десни кандидати във Франция и Германия, които представляват една екзистенциална заплаха за блока.

„Ако британците не са готови да направят компромис за свободното движение, тогава единственият начин да се справят с Брекзит е „твърд“ Брекзит. В противен случай ще се поддадем на страна, която напуска. Това би било фатално“, коментира дипломат от Брюксел.

 

Превод и редакция: Тереза Герова

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!