The Independent: Дейвид Дейвис бе остро разкритикуван от председателя на кампанията за Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
180

Снимка: АФП
Лондон. Бившият председател на кампанията за излизане по време на референдума за Брекзит от миналата година Доминик Къмингс заяви, че министърът на Великобритания за въпросите по напускането на ЕС Дейвид Дейвис е „прост като говежда кайма и мързелив като жабок“, пише The Independent.
Според Къмингс проектозаконът за отменянето на европейското законодателство във Великобритания, предложен от Дейвис съдържа членове, които биха позволили на министрите да отстъпят пред исканията на ЕС в последния момент. Думите на Къмингс показват несъгласията между различните клики в движението за Брекзит.
Това се случва в същия ден, в който Дейвис замина за Брюксел, за да преговаря с ЕС, където той бе разкритикуван, че води обсъжданията без каквито и да е документи. На снимката министърът контрастира с преговарящите от страна на Съюза, които стояха на бюрото с добре организирани папки.
Според Къмингс документът за отменянето би позволил на министрите да изменят позициите си по Брекзит в последната минута, което според него е било подкрепено от Дейвис, от финансовия министър Филип Хамънд и правителствения секретар сър Джереми Хейууд. Той посочи, че министърът по въпросите за Брекзит е „избран да бъде като перфектен участник в „Тримата глупаци“: прост като говежда кайма, мързелив като жабок и суетен като Нарцис“.
Той допълни, че Дейвис е прекарал кампанията за референдума „пиейки с Найджъл Фараж и предвещавайки поражение за последователите на напускането“ и е участвал в „най-скапаната телевизионна реклама по време на цялата кампания“.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!