The Independent: Член на преговорния екип за Брекзит, иска пълното унищожаване на ЕС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
506

Лондон. Най-новия член в преговорния екип за Брекзит на министър-председателя Тереза Мей е бил заснет на видео клип, на който призовава за унищожаването на Европейския съюз, пише британският вестник The Independent.
По време на реч пред тинк-танк организация Стив Бейкър заявява, че ЕС трябва „изцяло да бъде унищожен“, преди да бъде определен като „препятствие“ за световния мир и несъвместим със свободното общество.
Депутатите от Консервативната партия предупредиха, че назначаването на Бейкър сега може да представлява риск за способността на Обединеното кралство да гарантира добри условия за Брекзит. Същевременно лейбъристите подчертаха, че това е „необичайно“ и повдигнаха въпроса за преценката на министър-председателя.
Коментарите ще бъде засрамващи за Мей, докато тя се подготвя за срещата си с европейските лидери тази седмица, включително с германския канцлер Ангела Меркел и с френския президент Еманюел Макрон.
„Според мен Европейският съюз трябва да бъде изцяло унищожен“, казва Бейкър във видео клипа, заснет през 2010г.

Превод и редакция: Мария Динкова
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!