The Independent: Британските власти финансират с публични средства незаконни училища

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

Лондон. Повече от 100 хил. лири от публични фондове са били отпуснати на незаконни училища, включени в списък за наблюдение на британското правителство. Това показва разследване на вестник The Independent.
Седем ултраортодоксални еврейски учебни заведения са спонсорирани с 116,750 лири, въпреки че Министерството на образованието ги е идентифицирало като предполагаеми незаконни училища.
От формуляри, получени по силата на свободата на правото на информация, за четири от групите е изрично посочено, че не са действащи училища и не са регистрирани от правителството. Други искания за финансиране са направени от институции или благотворителни организации, които са регистрирани на същите адреси като предполагаеми незаконни училища.
Налице е сериозна загриженост за нерегистрираните религиозни училища, където на децата често се преподават само религиозни изследвания в извънредно дълги учебни дни, които може да продължат между шест часа сутринта и 22 часа вечерта. Уроци в някои училища се провеждат само на идиш и иврит, а учениците имат слаби познания по английски и придобиват ниска степен на квалификация.
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!