Тhe Harald: Шотландия едва ли ще успее да сключи отделно споразумение с ЕС за Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
167

Лондон. Планът на първия министър на Шотландия Никола Стърджън за отделен Брекзит за беше поставен под въпрос от ръководителя на представителството на Европейската комисия във Великобритания Жаклин Майнър, пише The Herald. Майнър заяви, че почти няма причина да се смята, че Обединеното кралство или другите държави от ЕС са готови да преговарят за „различна сделка“ за Шотландия.
„Преговорите (за Брекзит) ще бъдат с Обединеното кралство и това означава всъщност Уестминстърското правителство“, коментира Майнър. „Първият въпрос е дали кабинетът ще подкрепи различно споразумение и към момента според мен не изглежда, че ще го направят“, уточни Майнър.
„Ако го направят, ако променят мнението си, тогава другите държави членки ще трябва да обсъдят въпроса. Трябва да кажа, че няма прецедент споразумение за свободна търговия да е било сключвано по различен начин с опреден район на държава партньор“, допълни Майнър.

Превод и редакция: Мария Динкова
focus-new.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!