The Guardian: Няма как да се подготвим за Брекзит, ако не знаем накъде отиваме

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
242

Лондон. Тик. Так. Вече стигнахме до тази сцена от филма Брекзит, в която струйки пот започват да се стичат по лицата на екипажа. Те вече забелязаха, че времето изтича, пише в коментар публикуван в британското издание The Guardian.
Вече изминаха четири месеца, откакто Тереза Мей изпрати писмото, в което уведоми ЕС, че Британия напуска. Все още нищо не е договорено. Правителството продължава караниците си относно най-добрия начин за напускане на общността. Разговорите в Брюксел бележат минимален напредък по ключовите теми, а времето е най-големия враг на Великобритания и става все по-смъртоносен противник с всеки изминал ден.
Никога не стана ясно накъде ще тръгне страната в много отношения, след като прекъсне връзките с най-близките си съседи, които са и най-важни търговски партньори. Никога не беше сигурно, че страната ни ще може да предоговори всички аспекти, от важно значение. Времето безмилостно продължава да тече, а не се знае какво ще стане с икономическите връзки с ЕС, които са градени, в повече от 40 години сложно и дълбоко взаимодействие.

Превод и редакция: Иван Христов
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!