The Guardian: Австралия е готова за сключване на търговско споразумение с Великобритания, но „ЕС остава на първо място“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
160

Снимка: АФП
Канбера. Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул заяви, че страната е готова да сключи споразумение за свободна търговия с Великобритания след Брекзит, но ще остави ЕС на първо място, пише The Guardian.
„Австралийците не се колебаят, когато става дума за свободна търговия, която е отговорна за просперитета на нацията“, заяви Търнбул след срещата си в Лондон с британския министър-председател Тереза Мей. „Докато Великобритания приключва излизането си от ЕС, ние сме готови да сключим споразумение за свободна търговия с Великобритания, веднага, след като тя може. След като Брекзит бъде постигнат, ние очакваме бързо сключване на споразумение за свободна търговия. Същевременно ние очакваме и сключване на споразумение за свободна търговия с ЕС“, добави той.
Търнбул добави, че има надежда, че споразумението между Австралия и ЕС ще може да си приключи преди Брекзит. На въпрос доколко бързо ще бъде сключено подобно споразумение с Великобритания, той посочи, че то ще се осъществи „колкото се може по-скоро“.
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!