The Daily Express: Лорд-кметът на Лондонското Сити иска преходът по време на Брекзит да продължи пет години

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
303

Лондон. Лорд-кметът на Лондонското Сити Андрю Пармли заяви, че за да се избегне „ръбът на пропастта“ Великобритания се нуждае от петгодишен преходен период, за да може бизнесът да има яснота какво ще се случи след излизането на страната от Европейския съюз, пише The Daily Express. По време на речта си във Флоренция преди дни министър-председателят Тереза Мей заяви, че преходният период ще бъде две години.
Според Пармли две години няма да са достатъчни за бизнеса във Великобритания и призова за повече яснота и за по-дълъг преходен период. „Казваме още от деня след Брекзит, че искаме по-дълъг преходен период. Не искаме да виждаме ръба на пропастта. Ние искаме нежно и стабилно продължаване на търговията с нашите европейски партньори“, добави той.
„Опасявам се, че ако не получим сигурност достатъчно скоро, ще станем свидетели как хората просто ще напуснат Лондон, което няма да е добро нито за икономиката, нито за страната, нито дори и за Европа“, смята лорд-кметът.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.net


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353