The Daily Express: Британският парламент ще гласува за отмяна на Закона за Европейските общности от 1972 г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1032

Лондон. Брекзит започва – в четвъртък парламентът в Лондон ще гласува за отмяна на Закона за Европейските общности от 1972 г., съобщава вестник The Daily Express.
Великобритания ще бъде в състояние да излезе от структурите на Европейския съюз с „максимална сигурност и контрол”, съгласно ключовото законодателство, което ще бъде прието от депутатите в парламента, увери Дейвид Дейвис, министър по въпросите за Брекзит.
Той определи законопроекта за оттегляне от ЕС – напоследък все по-често наричан законопроекта за отмяна – като “един от най-значимите”, внасяни в парламента в Лондон.
Законодателството има за цел да осигури възможно най-голяма приемственост за гражданите и компаниите, когато настъпи моментът на окончателна раздяла между Лондон и Брюксел – до края на март 2019 г. Документът ще отмени закона, с който през 1973 г. Великобритания се присъедини към Европейската икономическа общност и ще сложи край на върховенството на правото на ЕС в британските съдилища.
Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!