Tesla поглежда и към водата, ще прави кола–подводница

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
35

За основа е кола от “Шпионинът, който ме обичаше”

Снимка: Tesla
От автомобилната компания Tesla вперват взора си и към водата. Компанията е разработила проект за автомобил-подводница, като за основа е взета амфибията, използвана от Джеймс Бонд във филма “Шпионинът, който ме обичаше”. Плановете на направата на подобна машина бяха разкрити от главния изпълнителен директор на американския производител Илон Мъск по време на събрание на акционерите.

От думите на на Мъск става ясно, че инженерите на Tesla вече са готови с конструкцията на необичайното превозно средство. Според него, броят на желаещите да придобият такъв автомобил със сигурност няма да бъдат много и затова компанията ще създаде само един екзепляр за изложения. Но при евентуален интерес към колата ще има готовност да я произведе.

Още през 2013 г. на един от аукционите в Лондон шефът на Tesla си купи Lotus Esprit, който “изигра” ролята на подводница във филма за агент 007. Тогава Мъск плати близо 1 млн. долара за машината, но по-късно разкри, че реално тя не може да се трансформира в подводна лодка.
По публикацията работи: Боряна Павлова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!