Тереза Мей обеща понижаване на корпоративния данък до 17% през 2020 г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
91

Мей представи платформата на торите за предсрочните парламентарни избори
Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс
Великобритания е изправена пред „пет огромни предизвикателства“, заяви премиерът Тереза Мей в четвъртък при представянето на платформата на торите за предсрочните парламентарни избори, цитирана от БТА.
Тези предизвикателства включват поддържането на икономическия ръст; гарантиране на плавен процес по излизане от Европейския съюз, запазвайки единството на нацията; изграждане на нова меритокрация; справяне със застаряващото население и честност към младите; използване на силата на бързо променящите се технологии, като същевременно се поддържа сигурността и личното пространство.
В своята реч Мей подчерта колко е важно Великобритания да изгради силна икономика, за да „гарантираме сигурността си, личното ни благоденствие, обществените услуги и удовлетворените и устойчиви общности“.
Икономическите обещания на Консервативната партия включват построяване на 1,5 млн. повече жилища до 2022 г., балансиран държавен бюджет до средата на идното десетилетие, увеличаване на минималната заплата до 60% от средните доходи към 2020 г., намаляване на данъците за бизнеса и работещите семейства, като до 2020 г. корпоративният данък бъде свит до 17%.
Мей обеща да гарантира, че всеки ще има възможността да постигне максималното според таланта си и положения труд.

Скъсвайки с досегашните позиции на Консервативната партия, премиерът заяви, че консерваторите не вярват в неограничавания пазар и обеща да запази лимитите за цените на енергията, за да защити потребителите.
В предизборната си платформа партията обещава да гарантира, че чуждестранната собственост върху компании, контролиращи важни британски инфраструктурни обекти, няма да подкопае националната сигурност, както и мерки за прозрачност и равнопоставеност в корпоративния свят.
По отношение на Brexit консерваторите планират да договорят „дълбоко и специално“ партньорство с ЕС, което да позволи свободна търговия между Великобритания и страните членки на Общността въпреки напускането на единния пазар и митническия съюз.
„По-добре е да нямаме сделка, отколкото да имаме лоша сделка“, подчерта Мей.
По статията работи: Радина Колева
investor.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353