Темза – магистрала за свръхбогатите на Олимпиадата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
502

За две седмици, ако се сбъднат най-лошите прогнози за транспорта, улиците на Лондон ще бъдат блокирани от безнадеждни олимпийски задръствания.

Метрото, което е на почит, но е вече поостаряло, ще бъде кошмар от закъснения и тълпи. Влаковете до предградията пък ще забавят скоростта си до пъплене, посочва
Асошиейтед прес.

За щастие на британската столица обаче през нея минава река. За свръхбогаташите в Лондон Темза ще бъде свободна магистрала за прескачане от парти на парти, от събитие на събитие чрез флотилия от бързи, главозамайващо скъпи лодки.

Компании като Protection Services International са сред многото, които обслужват олигарси, шейхове или просто богаташи, които идват за Олимпийските игри и настояват за топ охрана и лесен транспорт.

Обикновено PSI се занимава с охрана на супертанкери от сомалийски пирати, но все пак водата си е вода, а знаменитостите са си знаменитости. В навечерието на Олимпиадата в Лондон пък Темза неочаквано предлага златна възможност.

“Това е голямо събитие, идват хора от цял свят. Със сигурност ще има опасности”, казва Дейвид Макинтош, бодигард от PSI.

Тази година Темза вече попадна в светлината на прожекторите чрез флотилията от близо 1000 лодки, отбелязала диамантения юбилей на кралица Елизабет II през юни.

Реката обаче винаги е била гръбнакът на града, ядрото, около което е изградено неговото богатство. Тя е причината Лондон да стане морски град, а след това и световен град.

Темза свързва големите кралски замъци като “Уиндзор” и “Хeмптън корт”, центровете на властта като Банк ъв Ингланд и парламента. Реката е площадката, от която се открива най-красивият изглед към града и неговите забележителности.

За спорта Темза отдавна е терен за състезания по издръжливост като например годишната надпревара между отборите на университетите Оксфорд и Кембридж. Също толкова отдавна реката е и площадка за игра на супер богатите, които желаят да се придвижват със стил, посочва Робърт Блай, уредник на Националния морски музей.

За Олимпийските игри пък Лондон ще стане алтернативна дестинация за супер яхти – от плаващ дворец, който е луксозен хотел с перфектно обучен персонал, до 164-метровата “Иклипс” (Затъмнение) на руския олигарх Роман Абрамович, 126-метровата “Октопод” на милиардера от Microsoft Пол Алън и други, пише БТА.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!