Сунак представя план за насърчаване на строителството на жилища в градските зони на Англия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
102

Риши Сунак обяви план за насърчаване на строителството върху занемарени терени в градските райони в Англия, с цел улесняване на получаването на строителни разрешения. Този ход цели да стимулира развитието в градските области в контекста на националния спад в строителството на жилища.

Премиерът и министърът на жилищното строителство Майкъл Гоув ще стартират консултации относно мерки за облекчаване на процеса на строителство в 20-те най-големи градове и градчета в Англия. Предложенията включват отпадане на ограниченията за преобразуване на бивши търговски сгради в апартаменти и улесняване на разширенията на жилищата без нужда от строително разрешение.

Въпреки че някои строители приветстват предложените промени, други критикуват правителството, че не се справя ефективно с кризата в жилищното строителство. Консултациите ще продължат до 26 март.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!