Студентите в САЩ: Бетовен е куче, а Микеланджело – компютърен вирус

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
734

Повечето млади американци, които тази година влизат в университетите

и ще се дипломират през 2014 г., смятат, че Бетовен е куче, Микеланджело е компютърен вирус, а Чехословакия никога не е съществувала на политическата карта.

Това показва редовното проучване Mindset на социолозите от колежа в град Белойт, цитирано от „Франс прес“.

Според студентите Клинт Инстууд е режисьор и никога не е бил актьор, а Германия никога не е била разделена на ФРГ и ГДР и винаги е била една държава, Фърги пък е поп певица, а не херцогиня, а талантът на Джон Макенроу е в телевизионни реклами, а не на тенис корта.

Всяка година социолозите анкетират първокурсници в различни университети на САЩ, за да установят широтата на кръгозора им. Първото проучване е извършено през 1998 г. (за випуск 2002 г.)

Най-шокиращият резултат тогава е бил, че повечето първокурсници са смятали, че е имало само един папа – Йоан Павел Втори, а сред анкетираните първокурсници на следващата година е преобладавало мнението, че Югославия никога не е съществувала като държава.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!