Строят летище за кацане и излитане на въздушните таксита във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1222

В централния английски град Ковънтри започват да изграждат летище за летящи автомобили. Проектът ще демонстрира как въздушните таксита ще работят в градските центрове през следващите години. Urban-Air Port, базирано в Британия, стартира партньорство с автомобилния гигант Hyundai, за да развие инфраструктурата, необходима, когато летящите коли започнат да летят в небето и да превозват хора и стоки из градовете.

Въпреки че е постигнат много голям напредък в разработването на летящи автомобили, основателят на Urban-Air Port Рики Сандху разказва, че инфраструктурата е липсващата част.

Рики Сандху, основател на летището

С правителствената подкрепа ще реализираме първото и напълно функциониращо летище за въздушни таксита в света в Ковънтри по-късно тази година. Това е допълнителен слой мобилност към вече съществуващата в градове.

От ноември посетителите на Ковънтри ще могат да видят как изглежда летището с летящи автомобили, да видят безпилотен самолет за превоз на пътници и работещо електрическо превозно средство за вертикално излитане и кацане на площадката за кацане.

Рики Сандху, основател на летището

Това е нова технология, която променя играта. Ще имаме и възобновяема енергия, интегрирани със слънчеви панели и електрически генератори на водородни горивни клетки. Създаването на наземната инфраструктура е от ключово значение. Едно от най-големите предизвикателства пред нашите градски центрове е този огромен наплив от хора.

Според създателите на летящите таксита до 2050 г. в градовете ще живеят до 80 % от хората, което поставя и нуждата от нови начини за придвижване през трафика и намаляване на замърсяването.

Мястото за летището бе избрано по правителствена програма, насочена към разработване на летящи и въздушни превозни средства с нулеви емисии, спечелвайки безвъзмездна финансова помощ от 1 милион и 200 000 паунда за подпомагане на финансирането на строежа в центъра на Ковънтри.
tvevropa.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!