Стотици напълниха кръчмите във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
125

Без инциденти премина първият ден на “Голямото оживление”

Снимка: БГНЕС
Абсолютно ясно е, че пияни хора не могат да спазват социална дистанция, заяви председателят на Федерацията на полицаите в Англия Джон Аптър след като хиляди се стекоха вчера в пъбовете и ресторантите в първия ден от голямото облекчаване на карантината на Острова.
От събота социалното дистанциране бе намалено от 2 на 1 метър, припомня БНР.

Без особени инциденти премина първия ден на „Голямото оживление“, както го окачестви премиерът Борис Джонсън, когато оповести облекчаването на мерките.

Полицията в Лондон съобщи за стотици останали по заведенията и улиците на квартал Сохо чак до сутринта.

В графствата Девън и Корнуол полицията получи повече от 1 000 съобщения за проблеми с пияни хора.

В Нотингамшър четирима бяха арестувани и няколко пъбове предпочетоха да затворят по-рано, за да избегнат повече свързани с алкохол антисоциални инциденти.

Като цяло полицията благодари в края на деня на мнозинството хора, че са се държали разумно. Председателят на Федерацята на полицаите Джон Аптър обаче посочи, че съботата е доказала, че пияните хора не могат или не искат да спазват социалната дистанция.

Той написа в Туитър след края на смяната му в Саутхемптън: „Натоварена смяна. Имаше антисоциални прояви, голи хора, наркотици, щастливи пияни, разгневени пияни, сбивания, още по-ядосани пияни и накрая бях наречен „фашистка свиня“ от човек, на когото се опитахме да помогнем“.

По данни на Асоциацията на нощните индустрии, въпреки облекчаването на мерките, 30 процента от баровете, пъбовете и ресторантите продължават да са затворени поради опасения за сигурност и неяснота как точно да прилагат социалното дистанциране.

По публикацията работи: Камелия Цветанова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!