Станишев: ГЕРБ върна страната назад в развитието й

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
720

Трябва да приведем партията в готовност за политически битки и избори.

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на традиционния събор на социалистите на връх Бузлуджа. На него левицата отбелязва 119-та си годишнината.

За една година ГЕРБ се превърна в групировка за едноличен режим на Бойко Борисов, заяви още Станишев. По думите му ГЕРБ е върнал страната назад в развитието й.

Ние трябва да бъдем вътрешно консолидирани за каузата на левицата, призова лидерът на БСП. Всички от партията осъзнават, че това е много по-важно дори от личната съдба на всеки един от нас. Нещата опират до съдбата на България, подчерта Станишев.

Той допълни, че има поход срещу всички културни институции в държавата, което се прави с умишлената цел народа да бъде превърнат в слуга на ГЕРБ.

Според лидерa на левицата за една година вече са разбити трите основни мита в държавата – за лошото наследство и качествата на новото правителство, за дясната политика на БСП, както и за “опоскването” на държавата. Като доказателство за лошото управление Сергей Станишев посочи нарасналата със 100 000 души безработица, липсата на перспектива за увеличение на пенсиите и заплатите, а също и 20-те лобистки закона, които ГЕРБ за прокарали в парламента.

“На всички пожарникари можем да кажем – не се гаси, туй що не гасне”, каза лидерът на социалистите. Той отбеляза също, че тази година БСП е с по-високо самочувствие за идеите и бъдещето си.

На поляната на връх Бузлуджа се събраха около 45 хиляди души. Организаторите посочиха, че в местността има над 500 автобуса и 700 леки автомобила.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!