“Спорт експрес”: Това, което д-р Кличко предписа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1187

„Необичайно зрелищен и драматичен бой”, констатира

руският вестник „Спорт експрес” за боя Владимир Кличко-Кубрат Пулев в Хамбург. Авторът Александър Беленки е наблюдавал наживо почти всички мачове в кариерите на българина и украинеца. „Кличко за пореден път пренебрегна интересите на тези, които го ненавиждат и отново се изплю в техните тънко трептящи души, за което, разбира се, прошка от тях няма да има – пише корифеят. – При това той направи всичко с повече цинизъм, отколкото обикновено, тъй като не просто победи Пулев, а го направи много красиво и ефектно.

Мисля, мнозина ще се съгласят с мен, че Пулев направи най-добрия бой в живота си. Че той добре се бе подготвил. Че в целия недълъг път се придържаше към своя план. Че застави Кличко да се приспособява към него. Че е истински боец и юнак. Но и че всичко това стигна само за това да загуби красиво с нокаут. Не особено велико постижения всъщност. И така в крайна сметка Пулев успя да учуди. И то не само Кличко, а и публиката. Той веднага започна боя в много неудобен за Кличко маниер, изтегляйки някак криво далеч напред ръцете, като не даваше със замах да се вкара ни ъперкът, ни прав десен, ни кроше, ни двойка удари. В клинчовете той всячески пречеше на Владимир да се наведе надолу и без да се замисля биеше по тила. Прийомът не е най-честният, разбира си, но създаваше на Кличко маса неудобства. Когато окончателон ни се струваше, че боят върви не толкова очаквано, Владимир съвършено неочаквано повали Пулев в нокдаун. Всичко това стана в първите минути! Честно казано, не помня някой двубой на Кличко в последните десет години да е започвал така. Кличко доказа на всички, че е боец не само заради короната. Няма как да побеждаваш случайно всички наред цяло десетилетие. Нокаутиращият удар беше най-добрият на украинеца не само в този бой, а и в последните му няколко. Пулев рухна тежко по гръб. Истински боец, той честно опита да стане, но отделяйки глава от пода, я отпусна обратно.”
sportal.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!