Спешно! Още 3 милиарда паунда за здравеопазването на Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

Това става на фона на новината, че “Бритиш еъруейз” приземява цялата си флотилия от Boeing 747 заради коронавируса

Снимка: БГНЕС/ЕРА
Анатоли Стайков
Британският премиер Борис Джонсън ще обяви по-късно днес отпускането на още 3 милиарда паунда на здравеопазването в рамките на подготовката за втора вълна на пандемията от Covid-19.

Това става на фона на новината, че “Бритиш еъруейз” приземява цялата си флотилия от Boeing 747 заради коронавируса.

Решението за допълнителната финансова инжекция идва след предупреждението, че втора вълна през зимата на пандемията може да доведе до 120 000 жертви в болниците.

Освен това премиерът вероятно ще използва днешната пресконференция да обяви нови високи цели за увеличаване на тестовете.

Плановете са да започнат да се правят по 500 000 теста дневно до края на октомври. Както посочиха експерти, в нормални времена сумата от 3 милиарда би изглеждала огромна и великодушна, но времената не са нормални.

Кризата засегна не само здравеопазването но и цялата икономика, като един от най-силно пострадалите браншове е авиацията. Националният превозвач “Бритиш еъруейз” оповести, че ще приземи всичките си самолети Boeing 747. Британската компания е най-големият притежател на този тип големи самолети.

Сега обаче тя ще премине към използването на по-модерни и по-икономични модели като Airbus А350 и Boeing 787 Dreamliner.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!