Spartacus Fight Clubs – клубът на българските шампиони на Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
5047

Разговаряме с треньора и собственик на клуба - Георги Анадолов

Г-н Анадолов, разкажете ни по-подробно за вашата инициатива:

– Клуб Spartacus Fight Clubs е регистриран като Charity и е с не стопанска цел. Работим в пъртньорство с Shi Kon Martial Arts Association като целта е да подготвяме състезатели в различните възрастови групи с които да участваме по състезания в Sanda стил, Кик-бокс или пълен MMA контакт. Shi Kon имат изградени структури и училища в страната и чужбина, но обучението се концентрира главно в Karate and Kung Fu katas и Демонстративни преставления. Ние поемаме липсващото звено, израждането на бойци. Също така имаме и класове за Самозащита на улицата, в тях има деца, жени и мъже които просто искат да усвоят определени техники от Бойното Самбо, с цел по-голяма увереност и самозащита. Базирани сме в Medway, Kent.
Друга наша дейност е съдействие и помощ в обучението на деца в доста от училищата в Medway. Като там Веселин взема участие в after-school clubs обучавайки децата на самозащита. Тази наша дейност е на доброволни начела, като подпомагаме програми на Shi Kon Martial Arts Association и Medway Council.

Как се издържа клуба?

– Клубът и нашите участия по състезания се издържат финансово от моята компания Service Partner Corporation Limited.

Какво сте постигнали досега и кои са българите в клуба? Кой е Веселин Иванов?

– Малко повече за Веселин Иванов , известен в България като “Лудия” заради своят необуздан хъс на ринга и неподръжаема борбеност. Той живее в Рочестър, Кент, работейки и състезавайки се за нашият боен клуб Спартак, също така работи и като персонален фитнес инструктор. Неговите основни стилове са Бойно Самбо, Джудо и Кик-Бокс. Има черен колан джудо и е последна година студент в Националната Спортна Академия с профил “Самбо”. Още от 5 годишна възраст баща му (треньор по бокс в Стара Загора) го завежда за първи път в залата. От тогава до сега той печели много медали и отличия на републикански и международни състезания. От 2008 той започва да участва като професионалист с много победи и отличия за страната ни, както на тепиха с джудо и самбо, така и на ринга и в клетка с ММА. През 2013 става Европейски Шампион по Бойно Самбо и Бронзов медалист на Световното в Санкт Петербург. Като аматьор той печели Световна титла по ММА за Аматьори в Украйна през 2008.
На 8ми Февруари се изправи в оспорван мач като директен претендент за колана на The British Council for Chinese Martial Arts (BCCMA). Пояса беше притежание на един от най-добрите млади кунг-фу бойци на Великобритания, Сам Робъртс от Школата ШаоЛин (преминал обучение в известният Манастир Шао Лин в Китай) който имаше зад гърба си вече няколко поредни успешни защити на своят пояс. Без компромисно Веско спечели двубоя и така стана новият British Shampion, като за първи път това го постига човек извън източните бойни изкуства.

Помага ли българския боен дух в изграждането на шампионо?

– На 5ти Април нашият Клуб взе участие на турнира British International Open Sambo 2014. Където Веско отново показа своята класа като изумихме всички с нашето решение той да участва едновременно в двете групи на състезанието в един ден. А имено Sport Sambo и Combat Sambo. Налагаше се от една среща в едната категория да се прехвърляме веднага на друга в следващата без да има време за почивка. По пътя си към “почетната стълбичка” той срещна доста силни играчи като например Шампиона по Джудо на Африка. Въпреки това пред невярващите погледи на всички той безапелационо спечели златните медали и в двете групи на състезанието и стана Шампион на Британия по Спортно Самбо и Шампион на Британия по Бойно Самбо.
Много са още отличията и признанията които той е спечелил до сега. Но най-важното е, че той не се отказва да върви напред и да превзема още върхове. И всичко това благодарение на българският дух в него, който го кара да се гордее и да върви винаги с високо вдигната глава. И може би, това е общото между нас и което се опитваме да го предаваме и на другите българи които ни следват по състезанията.
В нашият клуб имаме шампиони и от малките. За голяма моя гордост най-изявен е моят син (Деян Анадолов) който миналата година стана също Шампион на Британия в Санда във възраст до 6 години. Той е със черен колан КунгФу въпреки раната си възраст, като също така има и доста златни медала и от турнири по Ката (форми).

Ракажете ни малко-повече и за Вас?

– Аз се казвам Георги Анадолов. Моят профил е Кик-бокс. Вече не се занимава с активна състезателна дейност, а се отдавам в треньорската. Аз отговарям за организацията на Клуба и го финансирам. Като основен бизнес имам Куриерска фирма.

Ще се радваме ако ни помогнете да популяризираме нашият клуб и нашата дейност сред българската общност. Така нашият труд със Веско ще даде резултат и възможност на повече българи да развеят Трибагреника от почетната стълбица. А трябва да си призная няма нещо което да го желаем повече от това. Нашата дейност получава отзвук в локалната преса, но ние искаме повече българи да разберат за това което правим и да ни подкрепят по състезания за да продължим да прославяме България.

За връзка с Георги Анадолов, georgi.anadolov@spcorporation.co.uk, 07713 113763

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!