Софийският градски съд призова да спре ескалацията на напрежението между властите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
449

По повод интерпретации в медиите на думите на съдия Мариян Марков, който се произнесе по мярката на съпругата

на Валентин Димитров – Топлото,  Станислава  зам.- председателят на Софийския градски съд и председател на Наказателната колегия на съда Величка Цанова отправи апел да се спре ескалацията на напрежението между властите.

“Държа да внеса яснота относно публикуваните в информационните сайтове изявления на съдия Марков, че “сега чакаме операция “Магистрати” по повод освобождаването на съпругата на Валентин Димитров. В този смисъл следва да отбележа, че в отговор на поставения му от репортерите въпрос дали не се страхува от операция “Магистрати”, той е отговорил, че не се страхува, тъй като съдът решава делото въз основа на доказателствата. В този смисъл мога да кажа, че съдът е арбитърът и е длъжен да запази добрия тон както по отношение на държавното обвинение, така и на защитата”, каза тя.

“На фона на създаденото напрежение тази седмица по повод на други мерки за неотклонение с обществен интерес, считам че се налага необходимото уточнение, за да не се стига до ескалация на напрежението между властите, всяка една от които е призвана да брани интересите на обществото”, коментира зам.-председателят на СГС.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!