Сняг покрива Югоизточна Англия при настъпващо застудяване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
736

Сняг започна да покрива части от Обединеното кралство, като страната влиза в период на едноседмично застудяване.

Югоизточна Англия очаква смесица от сняг, суграшица и дъжд в понеделник, според BBC Weather. Метеорологичната служба издаде предупреждения за лед и сняг в Южна Англия и Уелс, което може да доведе до затруднения в пътуването.

Възможни са и наводнения, особено в Централна Англия, съобщава Агенцията по околната среда.

Жълто предупреждение за лед е в сила за Южна Англия и Южен Уелс от понеделник следобед до ранните часове на вторник. Предупреждението акцентира на риска от хлъзгави повърхности и потенциално забавени пътувания.

Синоптикът на BBC Став Данаос обясни, че в североизточна Англия ще има слаби валежи, докато в югоизточната част се очаква зимен дъжд и леко натрупване на сняг, дори в по-ниските райони.

Метеорологичната служба предупреждава за “смес от киша и сняг”, като температурите ще са близки до нулата. “Вероятно ще има ледени петна върху необработени повърхности”, добави синоптикът.

През нощта срещу понеделник се очаква значително понижение на температурите, като в някои части на Англия и Уелс температурите могат да достигнат до -4°C, а в Северна Шотландия – до -7°C.

В понеделник Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) и Met Office издадоха предупреждение за кехлибарено студено време за няколко региона в Англия до петък.

Д-р Агостиньо Соуса от UKHSA подчерта важността на грижата за уязвимите лица, като посочи, че студеното време може да увеличи риска от сериозни здравословни проблеми.

Полицията и експертите призовават за предпазливост при шофиране в зимни условия, като се препоръчва проверка на състоянието на гумите и обезледяване на автомобилите.

Ник Пауъл от AA предупреди за възможни повреди на превозни средства поради студеното време, като изтощени батерии и замръзнали чистачки.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!