След провала с Volkswagen България ще се бори за Hyundai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
53

Преговорите с южнокорейския производител са в начален етап, каза министърът на икономиката Емил Караниколов

 

Снимка: Economic.bg/Архив
Българската държава е в начални преговори с Hyundai. Това заявява министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю за „24 часа“. Пред вестника той обяснява, че в края на 2017 г. правителството е изпратило предложения за стратегическо партньорство до двама инвеститори – до Volkswagen и до южнокорейската автомобилна компания.

„Там сме в начални преговори, но все пак трябва да изчакаме процедурата с инвеститора, с когото сме я започнали (Volkswagen – бел. ред.). Така ще е коректно, а не, докато все още сме в състезанието, да започваме разговори с някой друг. През 2017 г. изпратихме писмо до Hyundai, а след това до Volkswagen, но първо ни отговори германската компания и започнахме разговори с нея. Ако тя избере да строи завод в Турция, ще продължим преговорите с Hyundai“, обяснява Караниколов.

Според него на този етап България все още е в състезанието за завода на Volkswaen, въпреки че Управителният съвет на компанията преди две седмици е решил на свое заседание заводът да бъде в Турция. Според източници от германското правителство изборът се е спрял върху Измир.

„Истината е, че всички страни около нас са ни приятели, но и конкуренти. Сега Volkswagen влезе в полезрението на широката общественост, но е факт, че ние се съревноваваме за всеки един инвеститор, дори за 1 млн. евро инвестиция“, казва Караниколов.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!