След новата експертиза на Дебора: Прокуратурата обединява две разследвания и повдига нови обвинения

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
76

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, както и анализ на допълнителната съдебномедицинска документация, прокурорите от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Г.Г. (на 26 г.) и предстои да му повдигнат нови обвинения. Това съобщиха от ПРБ.

Новите обвинения са за извършени три престъпления – принуда, причиняване на средна телесна повреда по мъчителен и особено жесток начин и за закана за убийство в условията на домашно насилие.

Първото обвинение е на основание, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора в стая в апартамент Георгиев е принудил Д.М. да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила – удар с юмрук.

Второто обвинение е във връзка с това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Д.М. двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство спрямо Д.М.

Източник: ПРБ
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!