Скандал в Украйна: Усик напуска страната, за да се готви за мач с Джошуа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
347

Той е получил одобрение от министъра на спорта

Украинският боксьор Александър Усик се съгласи да напусне Украйна, въпреки действащото военно положение, за да се подготви за мача с Антъни Джошуа през юни, съобщи румънският сайт gsp.ro. Олимпийският шампион по бокс през 2012 г. в Лондон направи крачката към професионалистите година по-късно. Оттогава той разби всичките си противници, постигайки 19 победи в 19 мача, като беше обявен за боксьор на годината през 2018 г.

На 21 септември 2021 г. в Лондон Усик спечели по точки победа над Джошуа. Реваншът беше планиран за юни 2022 г., но войната в Украйна блокира нещата. Майк Копингър, журналист на ESPN, разкри, че боецът е успял да напусне Украйна: “Усик получи одобрението на министъра на спорта. Той ще напусне страната и ще отиде и ще се подготви в чужбина за мача за обединяване на поясите”, пише “Труд”.

Мениджърът на Усик Егис Климас реагира остро на Копингър: “Спри, копеле! Спрете да разказвате фалшиви истории за моите бойци. Аз говоря с теб! Стойте далеч от нас! Да ти кажа нещо, умник! На първо място, Усик не се нуждаеше от специално разрешение, за да напусне страната. Той е баща на три деца, в закона пише, че е разрешено в този случай. Напиши си домашното, преди да говориш глупости.”

Украинското законодателство предвижда редица изключения за мъжете над 18 г., които са мобилизирани и имат забрана да напускат страната заради войната с Русия. Сред тях е “полагане на грижи за 3 или повече непълнолетни деца под 18 години”.

Снимка: БГНЕС
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!