Сираков: Трябва ни победа за самочувствие срещу Русия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
543

Директорът на националните отбори по футбол Наско Сираков вярва,

че добър резултат в контролата срещу Русия в Санкт Петербург в сряда ще даде допълнително самочувствие на България преди старта на европейските квалификации през септември.

“Резултатът във всеки един мач на национална гарнитура е важен. Особено 20 дни преди старта на квалификациите един добър резултат ще даде допълнително самочувствие на момчетата и на отбора”, каза Сираков на летище София преди заминаването на тима.

Сираков няма големи очаквания с оглед на факта, че повечето национали все още не са започнали с официалните срещи за своите клубове.

“Моето настроение е лятно, много добро. Някакви страхотни очаквания от представянето на отбора нямам и не мога и да имам. Първо, защото повечето футболисти са в началото на състезателния период, но е хубаво да ги видим. Има и нови хора, които да покажат, че имат място в отбора”, каза Сираков.

Той заяви, че не се притеснява, че Русия ще излезе с най-добрите си футболисти, тъй като “и ние отиваме с най-добрите”. “Ще излезем да играем футбол и ако можем, да спечелим. Дали сме готови за началото на европейските квалификации, по-конкретно ще мога да кажа след мача в сряда”, каза той.

Старши треньорът Станимир Стоилов ще иска да види добра и тактически правилна игра.

“Най-добрият вариант за нас в предстоящата проверка е да победим с добра игра. За мен обаче най-важното е как ще играем. Ако можем да спечелим, още по-добре. Ще изисквам да видя няколко основни компонента – ред в играта, тактическа дисциплина и футболно самочувствие”, каза той.

В лагера на България са доволни, че всички селекционирани футболисти са здрави и ще бъдат на разположение.

“За някаква максимална спортна форма на футболистите трудно можем да говорим в момента. За съжаление първенствата, в които играят голяма част от националите, не са започнали, други пък са изиграли по един-два мача. Надявам се до септември всички да влязат в една добра спортна форма за мачовете с Англия и Черна гора от евроквалификациите”, заяви Стоилов.

Наставникът е притеснен от жегата и от димния облак от пожарите в Русия. “Нормално е да ме притеснява жегата в Русия, но каквито са условията за нас, такива са и за нашия съперник. Дано няма по-големи проблеми, защото получаваме информация, че димният облак от пожарите около Москва се разраства”, каза той.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!