Симптомите на британския вариант на коронавируса при деца обобщиха във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
398

 

Снимка: iStock/Guliver

“Британският” щам на коронавируса се среща все по-често при децата, но е с редица отличителни симптоми, съобщи британският вестник “Експрес”, цитиран от БГНЕС. Информацията е на база данни от здравните власти на Острова.
Повече от половината болни деца страдат от умора, много от тях са сънени и инертни. При най-малките болестта може да се прояви като пристъпи на истерия и плач.

53% от децата с COVID-19 се оплакват от главоболие. Те могат също да изпитват коремни болки едновременно, така че лекарите препоръчват родителите да питат децата дали не ги боли главата или дали нямат болки в стомаха.

Температури над 37 градуса се откриват при почти половината от децата, които са се разболели от новия “британски” щам на COVID-19. Също така, възпаленото гърло може да показва наличието на инфекция в тялото. Около 35% от най-малките пациенти страдат от трайна загуба на апетит. В средата на декември стана известно за откриването във Великобритания на нова мутация на коронавируса SARS-CoV-2.

По-късно британските власти потвърдиха, че идентифицираният в страната вариант на коронавирус се разпространява с много по-бързи темпове и изисква още по-голяма предпазливост от населението. Въпреки че новият вариант на вируса, според предварителните оценки, може да бъде със 70% по-заразен от обичайния, но няма доказателства, че е по-опасен от гледна точка на смърт или хоспитализация.

actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!