Силите на Кадафи убили 10 000 цивилни в Либия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
588

Преходният национален съвет, сформиран от либийски бунтовници, обвини във вторник силите на Муамар Кадафи, че от началото на конфликта са убили 10 000 души, съобщи Франс прес.

“Ние очакваме от целия свят пълна подкрепа за резолюция 1973” на Съвета за сигурност на ООН, “най-вече що се отнася до защитата на цивилни”, заяви пред журналисти в Брюксел представителят на ПНС Али Ал Исауи, който отговаря за външните работи.
Той посочи, че от началото на конфликта в Либия “10 000 души са убити от войниците на Кадафи”, 20 000 души са обявени за изчезнали, а близо 30 000 са ранени.
“Поради тази причина ние искаме повече усилия за защитата на цивилните срещу настоящата агресия”, добави представителят на бунтовниците, който преди това се срещна с външните министри от ЕС в Люксембург заедно с друг представител на ПНС Махмуд Джибрил.
Агенцията отбелязва, че за първи път ЕС в пълен състав приема членове на Преходния национален съвет на либийските бунтовници.
На срещата Махмуд Джибрил представи на европейските министри амбициозен план за демократичен преход, предвиждащ изработването и приемането на конституция и подготовката на парламентарни и президентски избори, но при условие, че Кадафи се оттегли от функциите си, посочва БТА.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!