СИБАНК изчезва след сливането с ОББ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
251

Процесът по ребрандиране започва от днес и до името на новата финансова институция ще стои запазеният знак на KBC
Новото лого на ОББ, представено от главния изпълнителен директор Петър Андронов
Новосъздадената банка след сливането на СИБАНК и ОББ ще приеме името на втората. Процесът по ребрандиране започва от днес, като запазеният знак на KBC ще бъде поставен пред графичното изписване на ОББ. За момента двете банки ще продължат да работят като независими юридически лица и няма да последват значителни промени за клиентите преди оперативното им обединяване.

Това стана ясно по време на пресконференция, на която бяха представени подробности около придобиването на Обединена българска банка (ОББ) от страна на белгийската финансова група KBC, която в България притежава и СИБАНК. По време на събитието бе представено и новото ръководство на обединена банка, чийто главен изпълнителен директор ще бъде Петър Андронов.

Към топ мениджмънта на ОББ ще се присъедини и Ян Суинен като търговски пълномощник на банката, а по-късно към него ще се присъедини и Христина Филипова като прокурист.

С приключването на сделката за придобиването на ОББ, KBC става най-голямата финансова група в България с 10 компании, покриващи пълния спектър от финансови услуги – СИБАНК и ДЗИ (с две дъщерни дружества), ОББ, “Интерлийз” (с две дъщерни дружества), “ОББ Асет мениджмънт”, “ОББ Факторинг”, “ОББ Застрахователен брокер” и 60% от “ОББ Метлайф”.
Андронов обяви и новия мениджмънт на дъщерните дружества. Главен изпълнителен директор на “Интерлийз” ще бъде Рудолф Кипта, а pредседател на Съвета на директорите ще бъде Франк Янсен.

Катина Пейчева ще продължи да заема настоящата си позиция на изпълнителен директор на “ОББ Асет мениджмънт”, а за председател на Съвета на директорите е избран Ян Суинен.

Изпълнителен директор на “ОББ Застрахователен брокер” ще бъде Деян Аврамов, а председател на Съвета на директорите – Франк Янсен.

“ОББ Факторинг” ще се ръководи от Цветана Георгиева, която и понастоящем ръководи компанията.

Коста Чолаков, който е главен изпълнителен директор на ДЗИ, ще заеме и позицията председател на Управителния съвет на “ОББ Метлайф”.

economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!