Швед получи най-високата глоба за превишена скорост, отсъждана някога

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2622

След като беше хванат да кара по магистрала в Швейцария със скорост 290 км/ч.,

37-годишен швед трябва да плати глоба от близо 800 хил. евро, пише “Дейли Телеграф”. Любителят на високите скорости е карал “Мерцедес” за 170 хил. евро със скорост два пъти и половина по-висока от разрешената.

В Швейцария глобите за превишена скорост се изчисляват по формула, базирана на размера на месечния доход на нарушителя, както и на размера на нарушението. Според прокуратурата, нарушителят е получил най-тежкото възможно наказание – в продължение на 300 дни ще трябва да плаща глоби от 2639 евро на ден – общо 791700 евро.

“Нямаме регистиран случай на някой, карал с по-висока скорост от тази”, каза говорител на местната полиция.

Шофьорът не е бил засечен от повечето радари, тъй като те не могат да регистрират скорост, по голяма от 200 км/ч. Радари ново поколение, които са способни да засичат скорост от 300 км/ч обаче са успели да го хванат.

Като оправдание пред полицията, шофьорът изтъкнал, че километражът на колата му, която е чисто нова, е дефектен.

Беноа Дюмас, полицай, патрулиращ в отсечката, в която нарушителят е бил спрян, коментира: “Колата измина половин километър, докато успее да спре, заради високата скорост”

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!