Ще я бъде ли АЕЦ “Белене”? Отговора знае Борисов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
579

До края на март в Народното събрание ще има изслушване на премиера Бойко Борисов за намеренията на правителството за строителството на АЕЦ "Белене".

За дискусия по енергийния проект настоя левицата в лицето на бившия министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Той се мотивира с думите на самия Бойко Борисов, че цената на електроенергията ще се вдигне 18 пъти, ако не бъде построена АЕЦ “Белене”, както и факта, че за 15 години икономиката ни ще банкрутира.
“Крайно време е да има яснота. Ще правим “Белене”, няма да правим “Белене”, ще има България ядрена енергетика, няма да има ядрена енергетика… Каква цена за електроенергия ще плаща българинът, ако нямаме ядрена енергетика в икономиката?”, попита Димитров.
“Безспорно тази тема е много важна и отговорна. Ние също сме “за” да се изслуша министър-председателят и да се проведе този разговор, защото наистина касае националната сигурност. Но след разговор с премиера стана дума и той тогава каза, че трябва всичко да е подплатено с числа и затова помоли този разговор и това изслушване да стане в рамките на месец март. И нашата молба е да имате малко търпение, защото това е сериозна тема, да не е сега, да е в рамките на март”, заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.
От левицата вече обявиха, че искат изграждането на “Белене”, но при условие че бъде защитен националният ни интерес.
БСП ще питат премиера защо цената на проекта е оскъпена и от най-лошия инфлационен вариант, договорен от предишното правителство.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!