Семейство дари половината от спечелените милиони от лотарията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
431

Франсис и Патрик, който спечелиха джакпот от 115 млн. паунда (127 млн. евро) от лотарията, вече са раздали повече от половината сума (60 млн. паунда, или 66 млн. евро), както на свои близки, така и на непознати хора по време на пандемията, пише chroniclelive.

Двойката печели сумата от лотарията EuroMillions на 1 януари 2019 г. и веднага съставя списък с 50 имена на приятели, роднини и познати, на които иска да помогне с парични суми.

Семейството, което печели четвъртият най-голям джакпот във Великобритания помага и в две благотворителни каузи.
Благотворителността обаче продължава и по време на пандемията от COVID-19. Именно в последните месеци Франсис и Патрик даряват суми за производството на шлемове, маски и купуват пижами и тоалетни принадлежности на болницата в Мидълзбро.

Семейството също така купува стотици таблети, които дарява на домове за възрастни хора, за да могат те да осъществяват видео разговори с роднините си, както и на деца, които да учат онлайн.
Последната акция на двойката е покупката на коледни подаръци за деца.

Семейството, което има 3 дъщери и 3 внучета, вече е дарило 66 млн. евро на различни каузи, както и техни приятели. Двамата казват: „Защо да не помогнем на близките и приятелите ни“? Това, че даряваме и помагаме ни прави щастливи, допълват те.
profit.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!