“Сега”: Ексминистър Николай Василев глобен за скандални обществени поръчки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
605

Нарушения при провеждане на обществени поръчки е извършил бившият министър

на държавната администрация Николай Василев – това следва от изводите в доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, с който “Сега” разполага. В документа обаче не се посочва размерът на глобата, наложена на Василев.

Бившият министър е проявявал двоен стандарт към фирмите, които печелят търгове на министерството за монтаж на пилони на граничните пунктове и за подемни платформи за инвалиди обществените сгради. На едни компании той е събирал неустойки за забава, а на други – не. Засега не е ясно дали прокуратурата ще сметне, че има достатъчно данни за престъпление.

Поръчката за пилони е спечелена от СМК – единствената от петте фирми – кандидати, непредставила предишен договор  за такава поръчка. Стойността на договора с нея е 1.86 млн. лв. Другият търг – за платформи за инвалиди, е за 1.8 млн. лв.  и е бил даден на “Лифтком”. Оказва се, че  дружеството купило документация за поръчката едва след като подало оферта за участие в търга.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!