Саудитска просякиня натрупала милиони

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
615

"Хъфингтън пост" я сравнява с българина Добри Добрев

Саудитска просякиня станала милионер преди смъртта си, пише магребската версия на американския интернет портал “Хъфингтън пост”, като се позовава на саудитски медии.

Сляпата Еиша прекарала целия си живот в просене по улиците на град Джеда. През годините тя натрупала бижута и злато, чиято стойност не спирала да се покачва с времето. Жената освен това притежавала четири недвижими имота.

Когато починала, за всеобща изненада на всички, тя оставила състояние, оценено на 4 милиона саудитски риала (над 1 милион долара).

Неин приятел от детинство, който бил един от малцината, посветени в тайната, я увещавал да се откаже от просията. Тя обаче отказала с мотива, че мисли за бъдещето.

Историята на Еиша напомня на тази на българина Добри Добрев, отбелязва “Хъфингтън пост”. Почти напълно глух, този българин, който през юли навършва 100 години, от десетилетия проси в столицата София, като е събрал през годините сума, равняваща се на около 40 000 евро. Той обаче не похарчил нито стотинка от тези пари, а ги дарява на сиропиталища, при все че живее с месечна пенсия, еквивалентна на приблизително 80 евро.

(БТА)

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!