Sainsbury’s открива първия месарски магазин без месо във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
131

На разположение е широк избор от продукти
Снимка: Sainsbury’s
Първият месарски магазин без месо във Великобритания отвори врати днес. Стартирана от Sainsbury’s по време на Световната седмица без месо, традиционната месарница предлага на клиентите редица стоки, получени от 100% алтернативи на растителна основа.

“Месото” в магазина всъщност ще е от соя, гъби, моркови и дори протеин от грах.

Магазинът ще бъде отворен три дни в Бетнал Грийн, а клиентите на месарницата в Ийст Енд могат да избират от десетки висококачествени пресни храни, които да купят в собствени контейнери за многократна употреба и да ги отнесат вкъщи.

Решението за подобна инициатива идва, след като Sainsbury’s отбелязва 65% увеличение на продажбите на растителни продукти на годишна база – продажбите са се удвоили през последната година в сравнение с предходната година.

Скорошен доклад “Бъдещето на храните”, издаден от Sainsbury’s, предвижда, че една четвърт от британците вероятно ще са вегетарианци през 2025 г. (в сравнение с един от осем британци днес).

Нещо повече, до 2050 г. “култивираното” месо, т.е. лабораторно отглеждане, може да се превърне в ежедневна стока.

Магазинът за месо без месо е създаден, за да подчертае развитието на веганската храна през годините, показвайки на клиентите огромната широчина на избор, който вече е на разположение.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!