Саджид Джавид: Омикрон се разпространява с “феноменална скорост” във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
528

Министърът на здравеопазването на Великобритания Саджид ДжавидСнимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Здравният министър на Великобритания Саджид Джавид предупреди в понеделник, че вариантът на коронавируса Омикрон се разпространява в страната с “феноменална скорост”, предаде Ройтерс.

Джавид посочи, че около 40% от инфекции в Лондон вече са с този вариант на коронавруса, и че ако правителството не действа, здравната система в страната може да бъде претоварена.

“Това, което сега знаем за Омикрон, е, че той се разпространява с феноменална скорост – нещо, което никога не сме виждали преди, тъй като инфекциите се удвояват на всеки два до три дни“, посочи Джавид пред Sky News.

“Това означава, че сме изправени пред приливна вълна от инфекции и отново сме в надпревара между ваксината и коронавируса”, добави той.

Той също така отбеляза, че в Англия все още не може да бъде потвърден нито един фатален случай при заразен с Омикрон, като на този етап 10 човека от инфектираните с този коронавирусен вариант са се намират в болница.
Министър на здравеопазването отново призова британските граждани да си поставят бустерна доза ваксина срещу Covid-19 възможно най-скоро, тъй като третата доза ще осигури защита.

Вчера британското правителство повиши нивото на заплаха от коронавируса в страната от 3-та на 4-та степен, което означава, че на хората се препоръчва да напускат домовете си само за работа и по други съществени причини.
Миналата седмица Обединеното кралство регистрира най-големия ежедневен брой нови инфекции от януари.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!