Съдия на ЕС: Brexit не е просто напускане на голф клуб

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
72

Според Иън Форестър раздялата не бива да се случва, докато не бъдат решени жизненоважни за британците въпроси
Снимка: Ройтерс

Напускането на Великобритания на Европейския съюз (ЕС) не бива да се разглежда като оттегляне от голф клуб, посочи Иън Форестър, шотландски съдия в Общия съд на ЕС в Люксембург, цитиран от Bloomberg и сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
“Ние казахме, че Brexit ще бъде подобен на напускането на голф клуб, защото процесите не са напълно ясни”, отбеляза Форестър по време на официално събитие в Лондон в сряда. „Аз не съм съгласен с тази позиция“, добави той.

„Страната ни минава през период на извънредни трусове и несигурност и Brexit не бива да се случва, докато не бъдат разрешени някои жизненоважни въпроси, касаещи всекидневието ни“, смята още Форестър. Те се отнасят до възможността за свободно движение на хора след раздялата между Кралството и ЕС, съдебното сътрудничество, международните търговски и правни отношения, конкретизира той.

Коментарът на Форестър се случва на фона на посещение на британския министър-председател Тереза Мей в Брюксел, което цели да уреди до предстоящото извънредно заседание на Европейския съвет в неделя бъдещото споразумение между Великобритания и ЕС.

По-рано този месец след тежки преговори и множество неясноти около гаранциите, че няма да има граница между Северна Ирландия и Република Ирландия, Мей сключи проектоспоразумение с ЕС, което по-късно бе одобрено и от британския кабинет.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!