Садик Кан отправя директен призив към европейците в Лондон преди местните избори

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

Садик Кан отправя директно обръщение към европейците в Лондон преди изборите за кмет. В отворено писмо, публикувано във вторник във вестник Evening Standard, кметът от Лейбъристката партия казва, че “никога не е имало по-ясен избор” за европейските граждани в столицата. Садик Кан отправя директен призив към един милион граждани на ЕС, живеещи в Лондон, да го подкрепят на майските избори за кмет – последният път, когато те биха могли да бъдат допуснати до гласуване преди влизането в сила на новите правила след Брекзит. В отвореното писмо, публикувано във вторник в Evening Standard, кметът от Лейбъристката партия заяви, че “никога не е имало по-ясен избор” между неговата подкрепа за европейските общности в столицата и неговия конкурент от Консервативната партия, Сюзан Хол. Г-н Кан каза: “Лондон винаги е бил европейски град. Европейците лондончани са наши приятели, наши съседи и наши колеги, и те помагат на Лондон да бъде най-великият град в света.

„Тези избори са огромен момент. Като кмет винаги ще защитавам скъпите европейски ценности на откритост и толерантност. Но моят кандидат от крайната десница на Консервативната партия е точно обратното.

“Никога не е имало по-ясен избор за европейските лондончани на изборите за кмет – които са тясно състезание между мен и кандидата от Консервативната партия.” Гласуването на 2 май ще бъде последният път, когато много граждани на ЕС автоматично имат право да гласуват на местните избори в Англия.

Хора от Испания, Португалия, Люксембург и Полша, където Великобритания има взаимни споразумения, и тези, които са били резиденти във Великобритания преди 1 януари 2021 г., ще запазят своите права на глас след влизането в сила на новите закони на 7 май.

Лондончаните имат още една седмица, за да се регистрират за гласуване на изборите за Лондонската асамблея.

За първи път ще бъде изисквана лична карта на избирателните пунктове.

Г-н Кан предупреди, че до 900 000 лондончани се оценява, че нямат валидна лична карта със снимка.

Той каза, че е вероятно “голям брой европейски лондончани да не са чули за промените в правилата и да бъдат изненадани, когато пристигнат на избирателната секция”.

„Също така съм дълбоко загрижен за промените в избирателната система, които могат да означават, че европейските лондончани може да загубят правото си на глас”, добави той. “Затова днес отправям апел към всеки лондончанин – уверете се, че сте регистрирани за гласуване и че ще се явите на избирателната секция на 2 май с валидна лична карта.” Той се изказа срещу новите правила за визите за чуждестранни работници, наричайки ги “икономически автогол” и вредни за Лондон. Той също така твърди, че мигрантите са “критични” за обществените услуги и икономиката на столицата и призова младите хора да могат свободно да се движат до и от ЕС, като аргументира, че това би било „от полза за нас икономически, културно и социално“.

Кандидатът от Консервативната партия Сюзан Хол каза: „Садик Кан наблюдава как престъпността расте заради неговото лошо управление на нашия град и полицията, и когато бъде хванат неподготвен, се опитва да отклони вниманието, говорейки за Брекзит.

“Истината е, че на лондончани им е омръзнало от Садик Кан след осем години провали и искат промяна в Кметството, а не повторение на референдума.”

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!