Садик Кан: Обжалването на Uber в Лондон може да отнеме години

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
152

Кметът на Лондон смята, че процесът ще се проточи, докато Uber се надява на бързо решение
Снимка: Архив Ройтерс
Обжалването на Uber срещу решението на лондонския транспортен регулатор да не поднови лиценза на приложението за споделено пътуване в британската столица може да отнеме години. Това заяви кметът на Лондон Садик Кан, цитиран от Ройтерс.
Регулаторът Transport for London шокира Uber през септември, като заяви, че компанията няма да получи нов лиценз. В резултат от това компанията от Силициевата долина реши да обжалва.
“Разбирам, че това може да продължи няколко години“, коментира Кан в отговор на въпрос колко може да продължи обжалването.
Uber загуби лиценза си в Лондон още през септември тази година. Като причина за това регулаторът посочи, че не одобрява подхода и поведението на американската компания, която показва липса на корпоративна отговорност по редица въпроси, които пък имат потенциални последици за обществената безопасност и сигурност.
Малко след това Uber се възползва от правото си да обжалва решението на регулатора. От своя страна новият главен изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи се зае сериозно с преговорите с властите, в опит да успокои ситуацията и да достигне до решение. Такова обаче засега не е постигнато.
По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!